Se!

Har vært rundt i sørlige Michigan og sett meg om i 3 dager, med tog og buss. Scarpe Air Jordan 12 Canotte Boston Celtics Stein Arild var med første dagen.
Tror det peneste jeg så, var dette:
web-Sand-og-is (52k image)
Fargene! Mildheten, skjørheten, teksturen (-gi meg et bedre norsk ord! – det er forresten knekket sand og snø du ser).

Mens det rauseste jeg opplevde var å bli invitert hjem til en amerikansk familie.

De viste meg både huset, livet, troen og området sitt – jeg fikk dessuten overnatte der. nike air max 2016 heren Iowa State Cyclones Jerseys Her er tre av dem på rommet til datteren (hun er slett ikke den eneste her som ikke har fjernet julepynten sin – gatene er fulle av julebelysning fremdeles!):
web-Nancy-fam (69k image)

De tok meg bl.a med til Lake Michigan, en av de store sjøene her i området. Nike Solarsoft Her er ismassene i strandkanten:
Lake-Michigan (30k image)

Her min unge følgesvenn – en kan nesten se på ham hvor iskaldt det var:
web-Ben-pa-isen (43k image)

Og her noen fugler:
web-Fugler-pa-isen (40k image)

Det mest slående denne uken var kanskje de tomme byene. Canotte Los Angeles Clippers I Detroit med 4 millioner innbyggere traff vi nesten ikke et menneske de 2 timene vi ruslet rundt i sentrum – annet enn i stivnet fasong:
web-Avisstatue (55k image)

Det var riktignok President’s Day og arbeidsfri for mange – men vi fant jo ikke engang en kafé.
Her et tilfeldig gatebilde, tatt fra den førerløse gratistrikken som svevde 6 m over bakken rundt sentrum:
web-BybildeDetroit (52k image)

Monumentet under er reist til minne om slavene som flyktet til Canada (bakenfor) og friheten via Detroit:
web-SA-og-statue (47k image)

web-slave-statue (30k image)

Her samme kunstverk fra en annen vinkel – foran General Motors sylinderformede hoved(?) kvarter. asics buty Princeton Tigers Detroit er jo den store bilbyen, med både Ford og Chrysler-hovedkvarterene også (synes jeg så at Ford vurderer å si opp 44.000 (!) mnskr i Detroit i disse dager):
web-Gen-motors+statuemork (53k image)

Hadde vi gått inn i et av sentrene, restaurantkompleksene, kasinoene og hva det nå var, hadde vi nok truffet folk – men vi var ute, og der var det tomt. FREE RN sac a dos fjallraven Her for eksempel, er det bare jeg som er, i tillegg til alle høyhusene og den flotte by-pynten:
web-Detroit-ring (61k image)

Det mest interessante på rundturen min tror jeg var smaken av svart kultur. new balance 574 homme gris Billige Nike Sko Det var nemlig overveiende svarte mennesker på bussene og togene og stasjonene – jeg var bra full av syngende Jive(?)-amerikansk da jeg kom hjem, like før jeg begynte snakke slik sjøl

. Nike Air Max 1

Nei, jeg klarer ikke dét, altså….enda.
Her fra en tog- og busstasjon i Kalmazoo:
web-Busstasjon (65k image)

Stein Arild våget nesten ikke slippe meg avgårde på egenhånd, for alle tog- og busstasjoner han så den mandagen han var med, var enten i utkanten av byene, små og/eller lurvete – og var du ikke svart eller annen farget reisende, var du i alle fall fra underklassen (fet, full, fattig, “dradd i masken” eller skitten). Sac Kanken Adidas Gazelle Donna

Uff, skriver jeg brutalt nå? Svart-hvitt?

Men stemningen var god! Folk var svært vennlige med hverandre, og mer åpne og avslappede enn på norske offentlige transportmidler, synes jeg. Adidas Superstar Uomo

Og i andre byer var busstasjonene mer standsmessige, slik som over.
Men mye var forsinket. Min to timers togtur varte i 4,5 timer.

Legg inn en kommentar

Disse "tags" kan brukes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>